SİVAS BAROSU ''DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ''
Tarih: 19.12.2019 | Okunma Sayısı: 1071

 

 

SİVAS BAROSU DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ

 

MOBİL MÜBAŞİR

(SESSİZ ADLİYELER PROJESİ)

 

            Sessiz Adliyeler Projesi – Mobil Mübaşir adı altında geliştirdiğimiz ve Alt yapısı ile yazılımı tamamen Baromuza ait olan Avukat dostu mobil uygulamamız,  Adliyelerde görev yapan mübaşirlerin duruşma çağrısı yaparken klasik mübaşirliklerini dijitale ortama aktarmış ve bu sistem sayesinde adliyemizdeki çalışma ortamı daha sessiz ve sakin bir hal almıştır.

            Sistem bir yandan duruşma çağrılarını mobil uygulama ile saniyeler içerisinde gerçekleştiren mübaşirlerin işleri kolaylaşırken diğer yandan da Baromuza kayıtlı avukatların gerek çağrı monitörleri sayesinde görsel olarak gerekse cep telefonlarına gelen SMS sayesinde yapılan uyarılarla duruşmalarını kolaylıkla takip etmelerine imkân sağlamaktadır.

            Söz konusu sistem Türkiye’de bir ilk olduğundan bunun haklı gururunu yaşıyor ve Sivas Adliyemizde bu ilkin gerçekleşmesine vesile olmaktan dolayı da mutlu olduğumuzu ifade etmek isteriz. Gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekse Adalet Komisyonu Başkanlığımızla uyumlu bir şekilde çalışarak Duruşma Takip Sistemini Sivas Adliyemize kazandırdık.

            Sistemin çalışması ise şu şekildedir;

            PlayStore ve AppStore dan indirilen Sivas Barosu isimli mobil uygulamada Avukat Duruşma Takip ve Mübaşir Duruşma Takip adı altında iki ayrı oturum alanı bulunmaktadır. Kullanıcı adı ve şifreler aracılığı ile oturum açıldıktan sonra Mübaşirler Cep telefonlarından sadece birkaç saniye içerisinde saati gelen duruşmanın dosya avukatına Duruşma Çağrısı atabilmektedir.

Duruşma çağrısı yapıldıktan sonra mobil uygulama ile eş zamanlı çalışan DTS ekranında Avukatın çağrıldığı mahkeme ve Avukat ismi kısa bir ikaz sesiyle beraber ekrana yansımakta ve yine aynı zamanda Avukatın Cep telefonuna SMS ile duruşma çağrısı gönderilmektedir.

Duruşma çağrısı alan avukat yine kendi mobil uygulamasından oturum açtıktan sonra kendisine yapılan duruşma çağrılarını görmekte ve yine şayet başka bir mahkemenin duruşmasında ise BEKLET butonuyla ve aynı zamanda bekletme gerekçesi hususunda açıklama girerek çağrı yapan mübaşire dönüş yapabilmektedir.

Yine Duruşma Takip Sisteminin WEB tarafı da büyük kolaylıklar getirmekte özellikle taraf sayısı fazla olan dosyaların Avukatlarına kısa bir zamanda ve pratik bir şekilde çoklu duruşma çağrısı yapabilmektedir.

            Söz konusu sistem ve uygulamanın geliştirme çalışmaları devam etmekte olup ilgili sistemin Baromuza, Adliyemize ve tüm yargı camiasına hayırlı olmasını temenni ederim.

                                     

                                                                                                                                                                                                         Av. Hacı Yılmaz DEMİR

                                                                                                                                                                                          Sivas Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. FATİH SEVİM
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.