TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ (TBB) VE SİVAS BAROSU İŞBİRLİĞİ İLE 21 EKİM 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN "CMK UYGULAMALARI" KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarih: 26.10.2023 | Okunma Sayısı: 152

21 Ekim 2023 tarihinde "CMK Uygulamaları" Konulu  Meslek İçi Eğitim Semineri

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Sivas Barosu işbirliği ile gerçekleştirilen meslek içi eğitim semineri, 21 Ekim 2023 tarihinde "CMK Uygulamaları" konulu bir etkinlikle devam etti. Program, Sivas Barosu Başkanımız Sayın Av. Fatih Sevim'in açılış konuşmasıyla başladı ve TBB delegesi Sayın, Av. Necati Dikilitaş'ın moderatörlüğünde ilerledi.

Açılış konuşmasında Baro Başkanımız Av. Fatih Sevim, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını kınayarak küresel düzeyde bir insan hakları sorununa dikkat çekti ve tüm insanlığı bu acımasız saldırıya karşı duyarlı davranmaya davet etti. Zorunlu müdaafilik uygulamasındaki sorunlara değinen SEVİM, CMK  ücret tarifesinin yetersizliği konularında çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu konularda gerekli iyileştirmelerin yapılmasına yönelik çabaların altını çizdi.

Özellikle Avukatlık Ücret Tarifesinde yapılan son değişiklik sonrasında bazı mahkemelerce beraat hükmü verilmesine rağmen hükümle birlikte verilmesi gereken avukatlık ücretine hükmedilmemesinin açıkça hukuka aykırı olduğunu ve bu konuda gerekli girişimlerin devam ettiğini belirterek Adalet Bakanlığının da bu konuda Adalet Komisyonlarına görüş bildiren bir yazı göndereceğine dair bilgi verdi.

Bu değerli etkinlikte İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Sayın, Doç. Dr. Selman Dursun ve Sakarya Barosu'ndan Sayın, Av. Alim Mert, eğitmen olarak katılarak katılımcılara önemli bilgiler sunmuşlardır. Bu tür meslek içi eğitim etkinlikleri, hukuk camiasında güncel konuların incelenmesi, bilgi paylaşımı ve profesyonel gelişimin desteklenmesi amacıyla büyük önem taşımaktadır. 
Sivas Barosu Eğitim Komisyonu, gelecek dönemde yine önemli konularda eğitici seminerler düzenlemeye devam edecektir.

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. FATİH SEVİM
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.